1. Srečanje 2012/2013

za ljubezen in za narod

Moderator: pigs

Spela
Prispevkov: 36
Pridružen: Po Dec 05, 2005 12:58 pm
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

1. Srečanje 2012/2013

OdgovorNapisal/-a Spela » Sr Avg 29, 2012 12:39 pm

Pozdravljeni!

Kako ste kaj ob koncu poletja? Meni misli ze par dni zanašajo na naše ponovno prvo srečanje.
Kako smo se že zmenili za prvo srečanje? Kdaj in kdo? Kako je s temo? Najbrz bomo malo vec pripovedovali o poletju.

Glede mene pa ne vem, kaj naj recem, da je za mene v redu. jaz vsekakor ne morem sedet toliko casa na stolu. Mi smo na Domačicah v zupnišču noter ali zunaj na blazinah na tleh vse. Tam jaz lezim tako kot nekateri otroci in je super.tako da nekako nismo čist vezani na to, da bi moral biti pri nas.

Vsekakor pa ne vem, kako je vam to všeč in kakšne so vaše letošnje potrebe. Midva bova letos po mojem hodila brez otrok na sreçanje. Si pa vsekakor želita naša dva čimprej videt svoje prijatelje.
Kaj smo v anketi povedali glede vsega tega?

Lp, špela in gašper

pjernej
Prispevkov: 22
Pridružen: Pe Feb 08, 2008 2:58 pm
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Re: 1. Srečanje 2012/2013

OdgovorNapisal/-a pjernej » To Sep 04, 2012 8:53 pm

Se opravičujem, ker sem malce pozen. Takole na začetku septembra je vsega kar veliko, prej pa sem bil tako in drugače še na počitnicah ...
Dobimo se torej drugi ponedeljek ob 17.30, kot je iz Špelinega pisanja razvidno, kar na Viču.

>uživati in garati<

http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Lk ... set=2&l=sl

Razmišljali bomo ob dogodku na gori Tabor. Ko se po dopustniškem času življenje vrača nazaj v stare tirnice (nekako sredi tega pisanja sem se zavedel, da vas, ker še nimate šolarjev to ne zadeva toliko, pa vseeno), bi najraje skupaj s Petrom Jezusu (ali pa komu drugemu) predlagali, da postavimo na vzvišenem, rajskem kraju šotor, da se tam ukampiramo in se ne spuščamo nazaj v sivo vsakdanjost. Ampak gora Tabor ima smisel ravno zato, ker smo poklicani, da njeno sporočilo udejanjimo v vsakdanu.

<vprašanja so v oporo pri razmišljanju in ne zahtevajo, da se odgovori na vse>
1. Ob čem se najbolj spočijem? Kaj so bili letos tisti dogodki ali trenutki, kjer sem se lahko sprostil, umiril, si nabral moči? Koliko tega in kdaj to potrebujem?
2. Koliko sva v zakonu glede teh "milostnih trenutkov" med seboj "kompatibilna"? Se v tem dopolnjujeva ali sva si enaka? Kaj pa otroci? Kakšnega razvedrila ali sprostitve si želim, pa to trenutno ni mogoče?
3. Kaj me ponavadi najbolj utrudi? Kaj mi pobere največ energije? Koliko to delam rad? Koliko časa zdržim? Od kod v kriznih momentih črpam energijo? Koliko potrpim in grem z glavo skozi zid, koliko pa se ukvarjam z iskanjem smisla in novih virov energije?
4. Koliko sva si v zakonu opora v napornih trenutkih? Koliko lahko preloživa zoprnih stvari na drugega (ki mu morda sploh niso tako hudi)? Na kakšen način sva si lahko v pomoč? Nama je kaj obema težko ali zoprno? Kako to rešujeva?

m+d
pJernej
mir+dobro


Vrni se na “Pigsovi zakonci”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta