Izlet na Petričev hrib

uradna obvestila

Moderator: pigs

Uporabniški avatar
marek
Prispevkov: 495
Pridružen: To Nov 23, 2004 10:58 am
Kraj: Vič
Kontakt:

Izlet na Petričev hrib

OdgovorNapisal/-a marek » So Mar 12, 2022 11:41 am

Pozdravljeni!

Epidemiološke razmere so se po dolgem času končno toliko izboljšale, da lahko po dolgem času in po dobro obiskani jesenski maši zopet izvedemo Pigsov izlet. Izlet bo tokrat družinski in ga bomo izvedli kar jutri. Nekaj družin nas ima namreč čas in smo si rekli, zakaj pa ne bi povabili še ostalih in izlet označili kot Pigsov uradni izlet.

Torej: podali se bomo na Petričev vrh nad Planinskim poljem, ki je zelo razgleden. Turo bomo začeli na Sedlu nad Lohačo (do kamor se pripeljemo z avti) in se v lahkotni hoji (40min) podali do vrha Petričevega vrha. Po osvojenem vrhu se bomo spustili po grebenu v smeri Planinskega polja malo naprej do prostranih travnikov, kjer bi si privoščili malico. Med malico pa bi se nato skupaj odločili, kaj naprej - sicer pa je tam okolica dovolj zanimiva, da se bodo lahko zamotili tudi otroci, ki so starejši in ki imajo tudi kaj več energije. Konec koncev se iz Petričevega vrha vije razgleni greben še precej daleč.

Kdaj in kje se dobimo:
Zbrali bi se torej kar že jutri, 13. 3., ob 13.30 na Sedlu nad Lohačo (do koder je iz Ljubljane približno ena ura vožnje in do kamor orientacijsko tudi ni težko priti).
Kako priti do Sedla nad Lohačo (prekopirano iz Hribi.net): iz osrednje Slovenije se peljemo po avtocesti do izvoza Unec, potem pa gremo desno proti Planini. Ko prispemo v naselje, zavijemo levo proti Postojni, potem pa bodimo pozorni na koncu naselja, kjer nas smerne table usmerijo desno proti Strmci in Predjami. Tej cesti na naslednjem križišču sledimo naravnost in dokaj kmalu pridemo do naselja Lohača, kjer zavijemo desno v hrib. Asfaltna cesta se spremeni v makadam, mi pa nadaljujemo do sedla, kjer so planinske table in križ. Tam v bližini parkiramo.

Se vidimo,
Marko

Vrni se na “INFO”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost