Paklenica, 16. - 18. 6. 2023

uradna obvestila

Moderator: pigs

Uporabniški avatar
pigs
Site Admin
Prispevkov: 171
Pridružen: To Nov 16, 2004 6:47 pm
Kraj: FORUM

Paklenica, 16. - 18. 6. 2023

OdgovorNapisal/-a pigs » Po Maj 08, 2023 11:32 pm

Živjo!

Po številnih letih bo v okviru Pigsa zopet izveden tabor v Paklenici in sicer od 16. - 18. 6. 2023. Nazadnje je bil tabor v Paklenici, ko smo bili večinoma še neporočeni in naviti ... sedaj pa je vse skupaj nekoliko drugače.

In kako bo vse skupaj zastavljeno?
V primerjavi s preteklimi poletnimi pigsovimi tabori bo tokratna Paklenica zastavljena bolj ohlapno. Nastanjeni bomo v enem od kampov v neposredni bližini Starigrada, kjer si bo namestitev in prehrano vsak uredil v lastni režiji. Kamp zaenkrat še izbiramo, a zaradi predpočitniškega termina z rezervacijo skupnega prostora ne bi smelo biti težav. Pri izbiranju kampa smo pozorni na same namestitvene prostore, da bi bila možnost najema tudi kakšne mobilne hišice, da bi imeli znotraj kampa dostopno in prijetno plažo ... medtem ko je vse drugo le še dobrodošlo. Imamo že nekaj potencialnih kampov, a če kdo ve za kakšnega res dobrega, ga lahko tudi predlaga v izbor. Ko bo kamp izbran, pa bo zraven tudi napisan stroškovnik namestitve.

Kaj se bo počelo?
Poleg vsakodnevnih osnovnih opravil in poleg biti na morju, je mišljeno, da bi v Parku predvsem plezali v plezališču in pa da bi se glede na interes podali na kakšen pohod po kanjonu, kjer večina otrok tako ali tako sploh še ni bila. Medtem ko bi se lahko v primeru dovolj usposobljenih plezalcev lahko zmenili še za kaj - a je to glede na kratek čas in število vseh plezanja željnih bolj malo verjetno. Vse skupaj je tako v veliki meri odvisno od sprotne situacije.

Kaj je potrebno imeti sabo?
Vso opremo za bivanje na morju - včasih je bil to hec, zdaj pa je to za družino pač prava mala ekspedicija.
In pa čim več plezalne opreme. Za lažje plezanje bi bilo predvsem dobro, ko bi imeli dovolj pasov in plezalk, medtem ko bo glede ostalega že šlo nekako čez. V domačem okolju je verjetno lažje najti nekoga, ki ti lahko kaj posodi, kot pa na samem taboru.

Koliko je dosedanjega interesa?
Paklenico smo načrtovali znotraj zakonske skupine, kjer je interesa kar nekaj. Medtem ko bo kakšna družina dneve tabora še malo razvlekla in potegnila naprej. Zaradi česar je najbolje, da se začnemo glede Paklenice meniti kar preko te rubrike, saj bomo tako še najlažje dorekli največ stvari. Sicer pa se v osnovi ne cilja na preveliko število udeležencev, ampak za začetek le na nekaj družin - no, kakorkoli že ...

Kakšen je načrt vnaprej?
V tednu ali dveh se bo izbralo kamp, medtem ko se zainteresirani lahko začnemo kar pofočkavati pod rubriko, kjer lahko izpostavimo tudi morebitna vprašanja/predloge/ideje ... Torej, predvsem je dobro, če se na forum čim prej javite vsi, ki vas zadeva zanima - in se potem lahko začnemo meniti glede česarkoli naprej.Prijeten pozdrav,
Marko P.

miha
Prispevkov: 71
Pridružen: Po Nov 22, 2004 10:27 pm

Re: Paklenica, 16. - 18. 6. 2023

OdgovorNapisal/-a miha » Sr Maj 10, 2023 7:18 am

Mi imamo v planu, da gremo.

beni
Prispevkov: 38
Pridružen: Pe Okt 14, 2005 2:38 pm
Kraj: Stična

Re: Paklenica, 16. - 18. 6. 2023

OdgovorNapisal/-a beni » Sr Maj 31, 2023 7:29 pm

Tudi mi gremo.


Vrni se na “INFO”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta