Poletni tabor v Paklenici

uradna obvestila

Moderator: pigs

Uporabniški avatar
pigs
Site Admin
Prispevkov: 176
Pridružen: To Nov 16, 2004 6:47 pm
Kraj: FORUM

Poletni tabor v Paklenici

OdgovorNapisal/-a pigs » Po Feb 26, 2024 12:33 pm

Pozdravljeni!

Poletni tabor v Paklenici bo letos od petka, 21. 6, do torka, 25. 6. 2024.
Tabor po potekal v smislu lanske Paklenice - na viewtopic.php?f=3&t=1592 pa si lahko preberete, kako je bilo vse skupaj zastavljeno.
Lani smo se po dolgih letih premora Paklenice v Paklenici imeli odlično in bo zagotovo tako tudi letos.
Zaenkrat je pomemben predvsem datum, medtem ko druge podrobnosti sledijo kasneje.

Vse dobro,
Marko

Uporabniški avatar
marek
Prispevkov: 503
Pridružen: To Nov 23, 2004 10:58 am
Kraj: Vič
Kontakt:

Re: Poletni tabor v Paklenici

OdgovorNapisal/-a marek » To Jun 04, 2024 12:22 pm

Pozdravljeni!

Naša Paklenica se približuje in moramo v kampu rezervirati prostor. Trenutno izbiram med dvema kampoma:
-kamp Plantaža, v katerem smo bili lansko leto. Dobra stran je, da je blizu kanjonu, slaba stran pa je slabša plaža.
-kamp Šibulina, kamp z odlično plažo, a z večjo odmaknjenostjo od kanjona (do kanjona je 10min vožnje dlje, kot od zgoraj omenjenega kampa).
Cene nastavitve so v obeh kampih podobne.
Ker predvidevam, da imate načrte za ob koncu šolskega leta večinoma vsaj že nekoliko zarisane, prosim vse, ki ste za letošnjo Paklenico zainteresirani, da mi to javite do jutri - do srede zvečer na 040-241-567. Javite se mi tudi, če še ne veste zagotovo, ali boste šli ali ne - saj se v kampih lahko menim le na osnovi nekega okvirnega števila vseh.
Nekako je le rezervacija (ki jo za vse naredim jaz) zadeva, ki se mora narediti vnaprej, medtem, ko se lahko o vsem drugem menimo kasneje.

Lp,
Marko

Uporabniški avatar
marek
Prispevkov: 503
Pridružen: To Nov 23, 2004 10:58 am
Kraj: Vič
Kontakt:

Re: Poletni tabor v Paklenici

OdgovorNapisal/-a marek » Ne Jun 16, 2024 6:54 am

Živjo!

V Paklenico gremo družine Pezdirc, Klemen, Hozjan, Čepon, Stare in Potočnik, v ponedeljek pa se nam pridruži še družina Švigelj. V torek pa pridejo le za en dan še Strajnarji.
Vsi zgoraj omenjeni imamo na ime Marko Potočnik rezerviran prostor v kampu Šibuljina. Imamo rezerviranih šest parcel, kjer se lahko namestimo v petek, 21. 6., od 12h dalje (ker pa bo verjetno prosto, pa tudi že prej - če komu znese). Vsak se pač namesti tam, kjer mu bolj ustreza. Mi, Potočniki, bomo zaradi Natjine službe verjetno prišli med zadnjimi.
Program bo družinsko ohlapen - v osnovi naj bi se plezalo v plezališču in pa bilo na morju. Kamp Šibuljina sem izbral predvsem zaradi plaže s senco in kamenčki, saj je morski del ravno zaradi najmlajših tudi pomemben (pa čeprav se bomo ravno zaradi tega do kanjona, kjer se bo plezalo, vozili 20 minut).
Dopoldne se bo plezalo nekje do 13h/14h in popoldne od 16h dalje, medtem ko je v vmesnih urah za plezanje prevroče. Glede na želje in zmožnosti bo priložnost za splezati tudi kakšno daljšo smer. Za plezanje je priporočljivo imeti kakšne plezalke in plezalni pas, medtem ko bo druge opreme dovolj. Ne pa zaradi Paklenice omenjenega kupovati, saj se da zadeve tudi izposoditi (kdor za izposojo nima druge možnosti, naj do torka zvečer pokliče mene).
Ob večerih pa bi na obali skupaj kakšno 'zažingali'. V nedeljo se gre lahko ali dopoldne k maši ali pa si zvečer, podobno kot lansko leto, naredimo duhovno obarvani večer.

Pa še:
Stran kampa: http://www.campsibuljina.com (cene najdeš po Accommodation - Pitches)
Stran Nacionalnega parka Paklenica, kamor se plača vstopnino: https://np-paklenica.hr/hr/cjenik (glede na izkušnje preteklih let se da tukaj kaj privarčevati, a raje ne bi tukaj pisal o tem - bomo o tem rekli raje v kampu).

V osnovi sem napisal vse, če sem pa kaj izpustil, pa le na dan z besedo. Seveda je možno, da se nam pridruži še kdo,
sicer je pa zaenkrat to to
in mislim, da nam bo fino lepo.

Marko


Vrni se na “INFO”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta