Srečanje v petek, 10. 12., ob 17.30

=druga zakonska skupina

Moderator: pigs

Uporabniški avatar
marek
Prispevkov: 495
Pridružen: To Nov 23, 2004 10:58 am
Kraj: Vič
Kontakt:

Srečanje v petek, 10. 12., ob 17.30

OdgovorNapisal/-a marek » So Dec 04, 2021 10:35 pm

Živjo!

V petek, 10. 12., ob 17.30 se bomo lotili drugega poglavja:
https://www.archivioradiovaticana.va/st ... s_laetitia)/sl-1241290

Poglavje je obširno in se v zvezi z realnim položajem in izzivov družine dotakne številnih tem, a se bova v nadaljevanju dotaknila predvsem tistih, ki se zdijo aktualne in pereče za naju.

Kje sva midva/najina družina med tradicijo in vsemi novodobnimi možnostmi – kako krmariva med enim in drugim? Kako vidiva tradicijo - je to za naju nekaj zastarelega ali nekaj, na kar se pogosto naslanjava?
Znava obračati raznorazne številne možnosti, priložnosti in novodobne spremembe sebi, nama, otrokom, družbi v prid? Ali se pri vsem skupaj ujameva v sodobne pasti - kot na primer v past mobilno/internetne dosegljivosti in posledične razpetosti, v past katere od zasvojenosti ali še česa podobnega? Se sedanjosti in prihodnosti predvsem veseliva ali sva zaradi sedanjih in prihodnjih izzivov kdaj tudi zaskrbljena in v strahu?

Najine težave. Pri težavah družin v svetu bova izpustila težave revščine, migracij in nekatere druge splošne vidike, za katere meniva, da se nas zaradi okolja in življenjskih okoliščin, v kakršnih živimo, niti ne tičejo tako zelo – čeprav so v okoljih, kjer se družine z omenjenim soočene, to izjemno težavne in pereče zadeve. Torej – najine težave.
Se v reševanju najinih težav obrneva kdaj tudi na božjo milost ali se zato, ker živimo v svetu, kjer želi človek vse nadzorovati in obvladovati, trudiva vse reševati sama. Kako postopava pri najinih najbolj ponavljajočih, bolečih in perečih težavah?

Predstava krščanskega zakona. Kako pa midva predstavljava krščanski zakon? Predpostavljava, da se v družinsko življenje večina poda z veseljem - toda ali se to v naših družinskih realnostih tudi odslikava in čuti? Sva z najinim zakonom in odnosom zadovoljna? Sva vzajemno povezana ali prevelikokrat razglašena? Prevladuje v najinem odnosu, zakonu in družini več vedrine, veselja, radosti ali več obveznosti, skrbi in raznih bremen? Ali iz naše družine odseva lepota družinskega življenja? Smo kot družina in midva kot zakonca lahko komu v oporo ali celo za zgled?

Prijeten pozdrav,
Natja in Marko

Vrni se na “Št. 2”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta