22.3.2015 ob 17h

=druga zakonska skupina

Moderator: pigs

marijaB
Prispevkov: 22
Pridružen: Pe Jan 06, 2006 11:00 am
Kraj: Zalošče

22.3.2015 ob 17h

OdgovorNapisal/-a marijaB » To Mar 17, 2015 8:26 am

Pozdravljeni.
V nedeljo vodiva temo Luka in Marija.V prvem letu naših srečevanj sta že Janez in Irena Hozjan razčlenjevala o odnosih v širši dužini. Midva se tukaj usmerjava ozko-samo v navezavo starih staršev in naših mladih družin.

1.Opišite koliko se družite s starimi starši (koliko se vidavate, katerih aktivnosti se lotevate skupaj, ...) ter koliko vam pomagajo. Intenzivnost odnosa.
2.Otrok se poroči. Odide od doma. Ali se s tem zaključijo starševske dolžnosti do njega? Do kdaj je dolžnost strašev, da pomagajo (z varstvom, stanovanjem ,pri gospodinjskih opravilih, zalaganje z domačimi produkti...) svojemu otroku (do polnoletnosti, do službe, do poroke, do smrti)?
3.V čem vidite koristi odnosa otrok/stari starši? Zakaj spodbujate druženje vaših otrok in njihovih starih strašev? Koliko prostega časa/svojih moči/logistike ste pripravljeni vložiti da omogočite to druženje?
4.Ali spodbujate/ (koliko ste pripravljeni "požreti" v prid ) druženje s taščo, čeprav ji niste preveč naklonjeni?
5.Ali, sodeč po vaši situaciji in glede na druga vaša poznanastva drži, da je odnos z ženinimi starši intenzivnejši? (je babi bolj navezana na vnuke po hčerkini strani?) Uravnoteženost odnosa s starimi starši po obeh straneh?
6. Na splošno: Koliko smo kot družina samostojni? V kolikšni meri zmoreva poskrbeti sama za družino? Koliko pomoči potrebujemo? Koliko smo je pripravljeni sprejeti?

Vrni se na “Št. 2”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov