Srečanje, 3. 5. 2015 ob 17h

=druga zakonska skupina

Moderator: pigs

Uporabniški avatar
marek
Prispevkov: 490
Pridružen: To Nov 23, 2004 10:58 am
Kraj: Vič
Kontakt:

Srečanje, 3. 5. 2015 ob 17h

OdgovorNapisal/-a marek » Po Apr 27, 2015 11:59 pm

Se opravičujeva za zelo pozno objavo temo, ki pa je sledeča:

Vpetost v skupine / zaključene družbe

Janez 13,34-35
34 Novo zapoved vam dam, da se ljubite med seboj! Kakor sem vas jaz ljubil, tako se tudi vi ljubite med seboj!
35 Po tem bodo vsi spoznali, da ste moji učenci, če boste med seboj imeli ljubezen.«

Predvidevava, da trenutno tema morda ni najbolj aktualna (kot v nadaljevanju pri drugi točki/vprašanju), je pa aktualna v bližnji prihodnosti in jo zato tudi načenjava.
V tokratnem kontekstu so mišljene skupine/zaključene družbe izven delovnega časa, kamor ne prištevava vsakodnevnih okolij (župnije, manj intenzivnih sosedskih odnosov, manj intenzivnega sorodstva).
Kljub temu, da je kar nekaj vprašanj in podalinej, se skušajmo čim bolj držati časovnice za en par, saj sicer na koncu ne bo časa za debato.

1. Družba - kam sta kot par ali vsak posebej kot posameznik vpeta? (Npr. bolj intenzivno sosedstvo, skupina znotraj župnije, pevski zbor/skupina, interesne dejavnosti, razne družbe iz preteklosti (sošolci, skavti), bolj intenzivne sorodstvene vezi). Ali je katera družba, kamor bi se želel kot posameznik ali skupaj v paru še vključiti oz. se vključiti še bolj?

2. Intenzivnost vpetosti v določeno družbo - je tako, da je bila nedolgo nazaj vpetost intenzivna, sedaj je skoraj nična, v prihodnje pa se verjetno pričakuje zopet nekoliko povečano inteziteto? Se kje vidiš/vidita kot aktivni akter (kot soustvarjalec) ali bolj v vlogi pasivnega (udeleženeca)?

3. Kje vidiš/vidita pomen vpetosti v družbo? (Npr. za osebno rast, oddih, sprostitev, rekreacijo ... dobro okolje za sozakonca, ko pride od nekje napolnjen z novo energijo ... kasneje lahko iz te družbe pride tudi do varnejšega okolja za vzgojo lastnih otrok ...) Kaj ti je pri družbi, v katero si vpet/sta vpeta, pomembno – spontanost, energija, akcija, sproščenost, umirjenost, sočutje, prilagodljivost, ...)?

4. Imaš občutek, da sozakonec vpliva na to, da si družbeno bolj/manj aktiven/pasiven? Ali siliti sozakonca v neko skupino, če mu ni toliko do druženja s to skupino oz. koliko se prilagajati partnerju, če temu to ogromno pomeni?


5. Ali obstaja družba, s katero bi se želel postarati? (Pri naravnih družbah (župniji, sorodstvu, sosedstvu) se pač ne more izbirati, medtem ko je drugače glede zakonske skupine in raznih interesnih skupin. Kot npr. Pigs – ki je trenutno v mirovanju, toda kaj pa v prihodnje – je v kakšni smeri/obliki še smiselno s Pigsom nadaljevanti? Je naša zakonska skupina nekakšen nadomestek Pigsa?

Lep pozdrav, Marko in Natja

Vrni se na “Št. 2”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti