3. srečanje, 8. 1. 2017, ob 17h

=druga zakonska skupina

Moderator: pigs

Uporabniški avatar
bklemen
Prispevkov: 109
Pridružen: Sr Dec 28, 2005 9:21 am
Kraj: Stozice

3. srečanje, 8. 1. 2017, ob 17h

OdgovorNapisal/-a bklemen » Pe Dec 30, 2016 11:40 pm

Vzgoja otrok

Lk 2, 41-52
Njegovi starši so vsako leto ob prazniku pashe hodili v Jeruzalem. Ko je bil star dvanajst let, so šli na pot po praznični navadi. In ko so se po končanih prazničnih dneh vračali, je deček Jezus ostal v Jeruzalemu, ne da bi njegovi starši to opazili. Mislili so, da je pri popotni druščini, in so prehodili pot enega dne. Nato so ga začeli iskati med sorodniki in znanci. Ker ga niso našli, so se vrnili v Jeruzalem in ga iskali. Po treh dneh so ga našli v templju. Tam je sedèl med učitelji, jih poslušal in vpraševal. In vsi, ki so ga slišali, so bili iz sebe nad njegovo razumnostjo in njegovimi odgovori. Ko sta ga zagledala, sta bila presenečena in njegova mati mu je rekla: »Otrok, zakaj si nama tako storil? Tvoj oče in jaz sva te s tesnobo iskala.« Dejal jima je: »Kako da sta me iskala? Mar nista vedela, da moram biti v tem, kar je mojega Očeta?« Vendar nista razumela besed, ki jima jih je rekel. Nato se je vrnil z njima in prišel v Nazaret ter jima je bil pokoren. In njegova mati je vse, kar se je zgodilo, shranila v svojem srcu. Jezus pa je napredoval v modrosti, rasti in milosti pri Bogu in pri ljudeh.

0. V čem naju nagovarja odziv Marije in Jožefa na Jezusovo izginotje?
1. Kako vzgajava in usmerjava najine otroke? Kje so poudarki najine vzgoje? Kaj jim želiva dati in na kakšen način?
2. Kje sva pri vzgoji usklajena in kje ne?
3. Kaj storiva, ko otroci ne ubogajo? Kako postaviva/pokaževa meje otroku? Česa se poslužujeva (kazni, posledic, pogovora ...)?
4. Najina vzgoja in vzgoja okolice (šola, vrtec, verouk, vrstniki ...). Kako se tu soočava z razlikami vzgoje in vrednot?
5. Vzgojni uspehi in neuspehi; kdaj misliva, da sva pri vzgoji uspešna in kdaj ne?

Kristina in Blaž

Vrni se na “Št. 2”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov