4.srečanje, 12.2. ob 17h

=druga zakonska skupina

Moderator: pigs

beni
Prispevkov: 36
Pridružen: Pe Okt 14, 2005 2:38 pm
Kraj: Stična

4.srečanje, 12.2. ob 17h

OdgovorNapisal/-a beni » Sr Feb 01, 2017 9:36 pm

Pozdravljeni,

navdih za temo naslednjega srečanja sva dobila na forumu duhovnih vaj na Mirenskem Gradu, kjer je ena izmed zakonskih skupin sestavila seznam naslednjih načel za trajno srečo in rast najinega zakona:

1. Poklicana sva, da sva eno. Soočava mnenja o vsem in se usklajujeva. Iščeva to, kar je dobro in ne moj ali tvoj prav oziroma to, kar mi/ti paše. Kar je resnično dobro zame, je dobro tudi zate.

2. Skupaj odkrivava in uresničujeva Božji načrt. Trudiva se za živo povezanost z Bogom, ki ima za naju kot zakonca načrt. Sprašujeva se, kaj On želi za naju in se mu pustiva voditi. Zaupava, da je Bog dober in je njegov načrt za naju najboljši.

3. Veseliva se zavzetega in ustvarjalnega življenja v dvoje. Veseliva se drug drugega in tega, da sva nenehno na poti, da lahko nenehno rasteva, izboljšujeva odnos, ustvarjava, se zbližujeva. Veseliva se vsega, kar sva že dosegla. Nepopolnosti, napake in trenja skušava vzeti kot izziv in priložnost za rast. Drug pred drugim tvegava izražati svoje občutke, najgloblje želje, strahove, strasti ter razmišljava, kakšna hrepenenja se skrivajo za njimi.

4. Služiva drug drugemu in se spodbujava k svetosti. Sozakonec je tisti, za katerega moram imeti največjo skrb. Zanima me, kaj se z njim dogaja. S svojo iskrenostjo in neposrednostjo mu pomagam, da ob meni razvija realnejši pogled nase, spodbujam ga k odpravljanju napak, razumem ga v bolečini. Prizadevati si moram, da ga usmerjam k Bogu.

5. Zavedava se, da živiva iz občestva in sva poklicana k pričevanju. Brez opore bližnjih, ki naju lahko vidijo »od zunaj«, ne moreva napredovati. Bližnje potrebujeva, da lahko raseva in se ob njih spoznavava. Tudi midva se trudiva biti bližnjim opora v njihovi rasti. Svoje izkušnje kot zakonca deliva z drugimi.

---

Kje sva uspešna, kje je pred nama še največ izzivov, kaj je najtežje? Poskušajta posebej izpostaviti eno izmed načel, ki je za rast vajinega zakona trenutno najboj aktualna.

Svetopisemski odlomek: Ef 4,1
»Zato vas jaz, jetnik v Gospodu, opominjam, da živite vredno klica, s katerim ste bili poklicani, v vsej ponižnosti, krotkosti in potrpežljivosti. V ljubezni prenašajte drug drugega. Prizadevajte si, da ohranite edinost Duha z vezjo miru: eno telo in en Duh, kakor ste tudi bili poklicani v enem upanju svojega poklica. En Gospod, ena vera, en krst: en Bog in Oče vseh, nad vsemi in po vseh in v vseh.«

Lp,
Neža in Beni

Vrni se na “Št. 2”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta