5. srečanje (12.3. ob 17h)

=druga zakonska skupina

Moderator: pigs

Uporabniški avatar
Janez
Prispevkov: 160
Pridružen: Če Mar 03, 2005 8:22 am
Kraj: Horjul

5. srečanje (12.3. ob 17h)

OdgovorNapisal/-a Janez » Po Mar 06, 2017 12:45 am

Tokrat sva izbrala kar neke vrste »spoznavno temo«. Zdi se nama, da si tega med sabo še nismo podelili in bi nama bilo zanimivo slišati. Hkrati pa je namen tega pogovora obujanje spominov, toplih, lepih trenutkov iz začetka najine/vajine skupne poti in odkrivanje najine/vajine enkratnosti.

Svetopisemski odlomek
Rimljanom 12

1 Ker je torej Bog tako usmiljen, vas rotim, bratje: darujte svoja telesa v živo, sveto in Bogu všečno žrtev; to je vaše smiselno
bogoslužje. 2 In nikar se ne prilagajajte temu svetu,
ampak se tako preobražajte z obnovo svojega uma, da boste lahko razpoznavali, kaj hoče Bog, kaj je
dobro, njemu všečno in popolno.
3 Sicer pa naročam po milosti, ki mi je dana, vsakomur izmed vas: ne imejte visokih misli, saj je to v nasprotju s tem, kar je treba misliti, ampak mislite na to, da boste premišljeni; vsak pač po meri vere, ki mu jo je Bog dal. 4 Kajti kakor imamo v enem telesu mnogo delov, ti deli pa nimajo vsi istega delovanja, 5 tako smo tudi mi, čeprav nas je več, eno telo v Kristusu, posamezni pa smo si deli med seboj. 6 Imamo različne milostne darove, pač po milosti, ki nam je bila dana. Če ima kdo dar preroštva, naj ga uporablja
v skladu
z vero. 7 Kdor ima dar služenja, naj ga uporablja
za služenje. Kdor ima dar učenja, naj uči. 8 Kdor ima dar spodbujanja, naj spodbuja.
Kdor daje, naj daje širokosrčno.
Kdor je predstojnik,
naj ga odlikuje vestnost. Kdor izkazuje usmiljenje, naj to dela z veseljem.
9 Ljubezen naj bo brez hinavščine. Odklanjajte zlo, oklepajte pa se dobrega. 10 Drug drugega ljubíte z bratovsko ljubeznijo. Tekmujte v medsebojnem spoštovanju. 11 Ne popuščajte v vnemi, temveč bodite goreči v duhu, služíte Gospodu.
12 Veselite se v upanju, potrpite v stiski, vztrajajte v molitvi, 13 bodite soudeleženi v potrebah svetih, gojite gostoljubje. 14 Blagoslavljajte tiste, ki vas preganjajo, blagoslavljajte in ne preklinjajte jih. 15 Veselite se s tistimi, ki se veselijo, in jokajte s tistimi, ki jočejo. 16 Drug o drugem imejte isto mišljenje, ne razmišljajte o visokih stvareh, marveč se prilagajajte skromnim.
Ne imejte se v svojih očeh za pametne. 17 Nikomur ne vračajte hudega s hudim. Pred vsemi ljudmi skušajte skrbeti za dobro. 18 Če je mogoče, kolikor je odvisno od vas, živite v miru z vsemi ljudmi. 19 Ne maščujte se na svojo roko, ljubi, ampak dajte prostor Božji
jezi, saj je pisano: Moje je maščevanje, jaz bom povrnil, pravi Gospod. 20 Nasprotno: Če je tvoj sovražnik lačen, mu daj jesti; če je žejen, mu daj piti; če boš namreč delal tako, boš sipal žarečega oglja na njegovo glavo. 21 Ne daj se premagati hudemu, temveč premagaj húdo z dobrim.Kdaj in kje sta se prvič srečala?
Ali morda vidita v čem božje posredovanje, da je vajin pričetek pripeljal do poroke, do danes (če ja, v čem)? Se vama zdi, da je bil vajin zakon v božjem načrtu – to, da sta ravno vidva skupaj?
Kateri je bil vajin najbolj enkraten oz. najbolj smešen zmenek? Katera je najbolj smešna dogodivščina z vajinega poročnega potovanja ali prvih mesecev življenja v dvoje? (Česa se najraje spominjata in se ob tem nasmejeta)?
Kaj ti je bilo pri tvojem partnerju takrat najbolj všeč? Kaj ti je najbolj všeč danes?
Kakšno je bilo vajino geslo / vajino poročno berilo (geslo ali en del v berilu, ki vaju je prepričal in vaju povezuje? – Ali ga upoštevata? Vaju še vedno nagovarja?
Kdaj bi si lahko vzela več časa zase – za vajine posebne trenutke, večer, zmenek, skupne hobije, čas za pogovor? Imata morda kak dober predlog za kvalitetno preživljanje skupnega časa (za rast v odnosu)?
V čem sta vidva drugačna od drugih zakoncev/parov? Imata kakšno svoje poslanstvo, poudarke v odnosu, v čem sta posebna, na čem gradita? Kakšen odtis želita pustiti na svetu?


lp, Janez in Irena
Vsaka rwža jma trn
Vsaka nouč jma jutru
Vask kaubojc puje eno in isto

Vrni se na “Št. 2”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta