Srečanje 11.3.2018 ob 17h

=druga zakonska skupina

Moderator: pigs

Uporabniški avatar
bklemen
Prispevkov: 109
Pridružen: Sr Dec 28, 2005 9:21 am
Kraj: Stozice

Srečanje 11.3.2018 ob 17h

OdgovorNapisal/-a bklemen » So Mar 03, 2018 4:12 pm

5 jezikov ljubezni

Tema je pripravljena po vsebini knjige 5 jezikov ljubezni, avtorja Gary Chapman. Namen teme je, da skupaj s sozakoncem odkrivava najino govorico ljubezni. V pomoč nama je lahko pripravljen Vprašalnik ali Tri vprašanja za določanje prvotnega jezika ljubezni*. S spoznavanjem svojega in sozakonečevega jezika ljubezni lahko narediva najino ljubezen bolj ljubečo.

* Glej priponku v emailu!

VPRAŠANJA ZA POGOVOR V SKUPINI:
1. Sva do sedaj že kdaj odkrivala najine jezike lubezni?
2. “Večina ljudi se nauči jezika (ljubezni) svojih staršev in ožjih sorodnikov in ta jezik postane njihov prvotni ali materni jezik.” Kako so vsakemu izmed naju starši izkazovali ljubezen in na kakšen način izražava ljubezen svojemu sozakoncu?
3. Kako podobne jezike ljubezni imava s sozakoncem? Imava iste, podobne ali različne?
4. Ali pri sebi opazim, kdaj je “moj rezervoar ljubezni” prazen? Kaj takrat naredim?
5. Kako polni “moj rezervar ljubezni” moj odnos z Bogom? Kateri drugi ljubeči odnosi še polnijo “moj rezervar ljubezni”?
6. Na podlagi česa izkazujem možu oz. ženi ljubezen: iz čustev ali odločitve za dejanja ljubezni? Kdaj iz čustev in kdaj iz odločitve? Ali dejanja ljubezni iz odločitve doživljam kot pretvarjanje in lažno sporočilo ljubezni, s katerim ne morem zgraditi zdravega odnosa, in se čutim izkoriščen/a ali doživljam kot izbiro iz ljubezni, ki bo sozakoncu v dar in korist?

Vrni se na “Št. 2”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti