Živjo vsem skupaj!
Kot sem vam že kar nekaj časa nazaj obljubil, vam sedaj razkrivam skrivnostni recept za mafine. Te ste imeli moč okusiti ob obisku zakoncev Štremfelj!
Recept iz neke skrivnostne bukve je sicer dokončno izbrusila moja svakinja Katarina, katera je bila tudi pomočnica ob nastajanju dotičnih mafinov.
ČOKOLADNI MAFINI (12 kosov)
TESTO:
• 100 g mlečne čokolade
• 280 g moke
• jajce
• žlica kakava
• 100 g sladkorja
• 2 žlički pecilnega praška
• ½ žličke soda bikarbona
• 125 g mehkega masla (stopljenega)
• 300 ml kislega mleka
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 180 C. V pekač za mafine vložite papirnate modelčke.
V prvo skledo zmešajte moko, sesekljano čokolado, kakav, pecilni prašek in sodo bikarbono.
V drugo skledo zmešajte jajce dodajte sladkor, zmehčano maslo in kislo mleko ter vse skupaj zmešajte.
Mešanico moke dodajte k mešanici kislega mleka in vse skupaj mešajte le toliko časa, da se suhe in mokre sestavine premešajo.
S testom napolnite modelčke do 2/3 in pecite 25 – 30 minut.
Ko so mafini spečeni jih pustite v pekaču še 5 minut.
Mafine lahko napolnite z NADEVOM ZA TORTE (dr. Oetker)
Na koncu čokolado (kurvaturo - dr. Oetker) raztopimo na vodni pari in zgornji del mafinov pomočimo v raztopljeno čokolado
Kuhar Tobi vam še svetuje, da pazite, koliko boste dodali mokre sestavine. Če so mafini premokri, bodo po koncu peke (in ko se bodo ohladili) "pocasti".
DOBER TEK vam želi TOBI!!!
Kuharski recept - mafini
Moderator: pigs
Vrni se na “Kultura, trači...”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost