Kuharski recept - mafini

ples, vabila, rumeni tisk

Moderator: pigs

Uporabniški avatar
Tobi
Prispevkov: 214
Pridružen: Po Mar 28, 2005 4:16 pm
Kraj: Kurja vas

Kuharski recept - mafini

OdgovorNapisal/-a Tobi » To Apr 24, 2007 1:08 pm

Živjo vsem skupaj!

Kot sem vam že kar nekaj časa nazaj obljubil, vam sedaj razkrivam skrivnostni recept za mafine. Te ste imeli moč okusiti ob obisku zakoncev Štremfelj!
Recept iz neke skrivnostne bukve je sicer dokončno izbrusila moja svakinja Katarina, katera je bila tudi pomočnica ob nastajanju dotičnih mafinov.


ČOKOLADNI MAFINI (12 kosov)


TESTO:
• 100 g mlečne čokolade
• 280 g moke
• jajce
• žlica kakava
• 100 g sladkorja
• 2 žlički pecilnega praška
• ½ žličke soda bikarbona
• 125 g mehkega masla (stopljenega)
• 300 ml kislega mleka



PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 180 C. V pekač za mafine vložite papirnate modelčke.

V prvo skledo zmešajte moko, sesekljano čokolado, kakav, pecilni prašek in sodo bikarbono.

V drugo skledo zmešajte jajce dodajte sladkor, zmehčano maslo in kislo mleko ter vse skupaj zmešajte.

Mešanico moke dodajte k mešanici kislega mleka in vse skupaj mešajte le toliko časa, da se suhe in mokre sestavine premešajo.

S testom napolnite modelčke do 2/3 in pecite 25 – 30 minut.
Ko so mafini spečeni jih pustite v pekaču še 5 minut.

Mafine lahko napolnite z NADEVOM ZA TORTE (dr. Oetker)

Na koncu čokolado (kurvaturo - dr. Oetker) raztopimo na vodni pari in zgornji del mafinov pomočimo v raztopljeno čokolado

Kuhar Tobi vam še svetuje, da pazite, koliko boste dodali mokre sestavine. Če so mafini premokri, bodo po koncu peke (in ko se bodo ohladili) "pocasti".


DOBER TEK vam želi TOBI!!!

Damjana
Prispevkov: 59
Pridružen: Sr Mar 21, 2007 8:26 pm
Kraj: Vrhnika

OdgovorNapisal/-a Damjana » Sr Apr 25, 2007 7:43 am

Tobi, a to pomeni, da bos od zdaj naprej doma postregel goste? Ce je to tako, nemudoma pridem! :lol:

D.

ajambit
Prispevkov: 62
Pridružen: To Maj 30, 2006 10:24 am
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a ajambit » Sr Apr 25, 2007 8:02 am

Superca! Hvala Tobi! Vmes je po meilu priletela se ena knjizica z recepti, pa eno sm se kupila ... Sedaj pa na delo :D Sprobavat s peko, na PIGS po okusu in izgledu :wink: .

Ajdi
Maja

Uporabniški avatar
Tobi
Prispevkov: 214
Pridružen: Po Mar 28, 2005 4:16 pm
Kraj: Kurja vas

OdgovorNapisal/-a Tobi » Če Apr 26, 2007 6:15 pm

Maja, z veseljem delim tak recept z ostalimi! Potlej je še več možnosti za kakšno novo specialiteto na Pigs srečanju! Mljask! :)

Damjana, z veseljem sprejmem gosta, sploh če prinese še kaj s sabo :)))

Tobi

Uporabniški avatar
marek
Prispevkov: 501
Pridružen: To Nov 23, 2004 10:58 am
Kraj: Vič
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a marek » So Apr 28, 2007 11:05 am

Super Tobi,
bom jst prišel, z mano pa bom pripeljal še kakšno lačno družbo. Zanima me le, če se je treba vnaprej najavit,

Damjana
Prispevkov: 59
Pridružen: Sr Mar 21, 2007 8:26 pm
Kraj: Vrhnika

OdgovorNapisal/-a Damjana » Če Maj 03, 2007 6:27 pm

Pridružujem se Marku!

Marko, kdaj greva na obisk?

Damjana :lol:

Uporabniški avatar
David
Prispevkov: 39
Pridružen: Pe Jan 27, 2006 7:17 pm
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a David » Ne Maj 06, 2007 10:55 pm

Jst bi tud šou!

Meni je pečica šla na počitnice :(


Vrni se na “Kultura, trači...”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 43 gostov