kolesarski izlet, 12. 10.

uradna obvestila

Moderator: pigs

Uporabniški avatar
pigs
Site Admin
Prispevkov: 176
Pridružen: To Nov 16, 2004 6:47 pm
Kraj: FORUM

kolesarski izlet, 12. 10.

OdgovorNapisal/-a pigs » Ne Okt 06, 2019 9:17 pm

Živjo!

V soboto, 12. 10., bo kolesarski izlet za odrasle. Turo pripravlja Janko, ki bo z elektriko kmalu prevozil pol Slovenije in bo zagotovo našel kaj primernega tudi za nas. Tura še ni dokončno izbrana, od organizatorja se le zahteva, da bo tura v osnovi lepo razgledna, dopoldanska in ne prezahtevna. Zainteresirani za kolesarjenje se javite meni ali Janko preko sms-a,

MarkoP

Luka Kunaver
Prispevkov: 109
Pridružen: Po Nov 20, 2006 4:50 pm

Re: Fotke

OdgovorNapisal/-a Luka Kunaver » Pe Okt 25, 2019 1:49 am

Po spremembi prve izbire, od Tržiča do Kofc, kar seveda ostaja za kasneje, smo jo mahnili okoli Knežaka, med Pivko in Snežnikom. Samotna pokrajina na meji med Notranjsko in Primorsko je ponudila sproščeno, skoraj meditativno kolesarjenje. Klanci niso bili prestrmi, da se ne bi mogli ves čas pogovarjati. Tudi tistih par avtov lokalnih gobarjev ali lovcev nas seveda ni zmotilo. Tobi je precej avtomatično prevzel navigacijo in tako smo bili lahko brez skrbi. Kar pa seveda ne pomeni, da se nismo na neoznačenih makadamskih križiščih ustavljali na tri minute in kdaj šli tudi nazaj.

Slika
Dan se je ravno dobro prebudil, ko smo šli mimo ostankov gradu Kalec, kjer je menda ustvarjal nek slovenski literat; "kaj drugega mu tu itak ni ostalo," je rekel Janko.

Slika
Vrh naše krožne ture je bil na Veliki Milanji, skoraj 1100m visokem skalnem kuclju sredi prostranih travnikov in gozdov.

Slika
Kje drugje kot pod razglednimi vršnimi skalami smo si vzeli čas za malico in debato o tehnološkem razvoju koles... Jankovo električno kolo smo vsi lahko preizkusili. Kot da bi te nekdo porival zadaj! Če se ti uspe znebiti načelnih pomislekov, je to odlična izbira za daljše ture in manjšo utrujenost, pravi Janko. ...Problem je bil seveda potem presedlati nazaj.

Slika
Zanimive skalne skulpture...

Slika
... so nama z Markom razburkale domišljijo ob mislih na plezanje naših otrok, sploh, ko sva na robu stene našla zavrtano sidrišče!

Slika
Še skupinska pred spustom.

Slika
Tobija sem komaj še ujel! ...

Slika
Še v hrbet mu je fokus težko sledil!

Slika
Super spust... dokler se nek kolovoz ni izgubil v prostranih travnikih!

Slika
Na enem pašniku je bilo vsaj 100 takih marel. David si ni mogel kaj in hop! čez mrežo, pa ene 12 v vrečo in na hrbet. To bo pohal!

Slika
Pot nas je peljala po stari vojaški cesti...

Slika
...pod slikovitimi stenami kraškega roba, kjer se srečata mehki fliš in trdi apnenec.

Slika
Sredi stene smo celo opazili jekleno vrv, ki je prečno peljala do gladkih skalnih plošč, kjer je je bilo kratkomalo konec.

Slika
... In skozi predor ... Ob tem sem razmišljal o vsej blazni energiji, ki so jo premogli vojaki med 1. svetovno vojno po naših in tujih hribih - če bi vso to voljo in moč obrnil v dobro - potem pa ta prekleta požrtnost in pohlep peščice vladajočih, zakantanost in ujetost v lastne mikro želje večine...

Slika
Pred končnim spustom do Zagorja smo si lahko na razglednem vrhu ob cerkvici sv. Martina ogledali celotno pokrajino, kjer je potekala naša krožna tura.

Še dobro, da so kolesa zdržala tako divjo vožnjo!
Super tura, odlična družba! Hvala vsem, pa še kdaj!
Luka


Vrni se na “INFO”

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov